IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон ще се изправи пред съда в Токио до пет дни

Бившият председател на Nissan е поискал открито заседание за изслушване на причината за задържането му

11:41 | 04.01.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Отстраненият председател на Nissan Motor Карлос Гон ще се яви пред съда в Токио до пет дни, след като е поискал открито заседание за изслушване на причината за задържането му, съобщава Ройтерс, позовавайки се на NHK.

Това ще бъде първата публична поява на Гон,м откакто бе арестуван на 19 ноември по обвинения във финансови престъпления. Той е задържан оттогава насам и бе арестуван повторно по допълнителни обвинения.

Гон е подал искане до Окръжния съд в Токио в петък и от съда е поискано да проведе изслушване в рамките на пет дни, съобщи националната телевизия.

NHK заяви още, цитирайки адвоката на бившия шеф на Nissan, че Гон възнамерява да се появи на изслушването.

Неговият токийски адвокат – Мотонари Оцуру, не е бил на разположение за коментар. Гон отрича обвиненията, съобщават още местните медии.

По-рано тази седмица Окръжният съд в Токио одобри удължаване задържането на Гон до 11 януари.

Бившият директор в Nissan Грег Кели, който бе обвинен в конспирация, че не е предоставил верни данни за доходите на Гон, бе пуснат под гаранция, след като съдът отсъди срещу удължаване на задържането му, докато изчаква делото си.

Арестът на Гон разтърси автомобилната индустрия и влоши отношенията на Nissan с френския ми партньор Renault, на който Гон все още е председател и главен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още