IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск продаде още акции от Tesla за 1 млрд. долара

Главният изпълнителен директор на производителя е все по-близо до целта от продажба на 10% от акциите

12:08 | 29.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск е осребрил още акции на американския производител на електромобили след гласуването в Twitter. Най-богатият в момента човек в света е продал около 934 хил. акции на стойност 1,02 милиарда щатски долара, става ясно от ново уведомление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). Така шефът на Tesla се доближава до целта си да намали дела си в Tesla с 10%. 

В началото на ноември Мъск се съгласи да продаде една десета от акциите си в производителя на електрически автомобили след гласуване в Twitter. Оттогава той е продал акции в няколко сделки. С последната засега продажба Мъск е продал общо около 15,6 милиона акции на стойност 16,4 милиарда долара.

Мъск позволи на потребителите на Twitter да гласуват дали трябва да се раздели с десет процента от акциите си в Tesla, за да плати повече данъци. За да достигне целевите десет процента, той ще трябва да продаде около 17 милиона акции.

Мъск е най-големият единичен акционер на Tesla. Според изчисленията на Bloomberg понастоящем нетното му състояние възлиза на 278,9 милиарда долара, което представлява увеличение от почти 80% само а тази година.

А преди десет дни Мъск заяви в Twitter, че тази година ще плати данъци за над 11 млрд. долара.

Акциите на Tesla поскъпнаха с 2,3% в предборсовата сесия, а от началото на годината поскъпването е с 54%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още