Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Какъв да е обхватът на дистанционното обучение в училищата?

60% от учебните заведения се справиха много добре в дистанционната среда, но не малка група ученици нямат интерес към образованието, посочи Диян Стаматов

Какъв да е обхватът на дистанционното обучение в училищата?

гледано: 2595   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

До 20% от учебните часове по различни дисциплини да се провеждат дистанционно и след края на извънредното положение, предлагат от Министерството на образованието и науката.

Още по темата

"Преди четири години беше създадена една много голяма група и комисия, която разглежда иновативни предложения в българското образование. В момента около 10% от българските училища кандидатстват за такъв статут. Той се признава с решение на Министерския съвет и има позиция както за водещи училища, така и за училища, които експериментират в най-добрия смисъл. Те дърпат образователната система малко по-напред, създават положителни модели и те си се налагат във времето", каза директорът на 119 СУ Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него около 60% от училищата са се справили много добре в дистанционната среда.

"Може би измежду тях ще решат да кандидатстват за продължаване с отделни формати в дистанционна форма на обучение. Не означава да бъдат изцяло използвани отделни предмети в дистанционна среда, а до 20%. Това ще е за или за един учебен предмет, или за учебния план", посочи Диян Стаматов. Той уточни, че 20% от една учебна седмица е един учебен ден.

"Но нека да не се тълкува, че това ще е свободен ден. Това ще е най-съвременният, най-практичният начин, в който учениците биха могли в дистанционна среда да използват съвременните технологии. Когато грипната епидемия отново ни залее, би могло веднага да се мине в дистанционна форма, но тук става въпрос за 4-5 дни, в които вместо да ходи по молове и да се обикаля по магазини, може да бъде запълнено със съдържание", категоричен е директорът.

Директорът на 119 СУ смята, че образователната система на нашата страна е доста пъстра.

"Там, където не успяха да се справят с дистанционната форма, причините бяха различни. Липса на техника, липса на интернет или липса на квалификация на самите учители, а и не малка група ученици, които нямат никакъв интерес към образованието", коментира Стаматов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

 

По статията работи: Екип на Bulgaria On Air

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Николай Денков: Думата "ревизия" не е сред приоритетите на МОН