IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централата на UBS в Лондон бе продадена за 1 млрд. паунда

Купувач е компанията, основана от хонконгския магнат Ли Ка-шин

14:58 | 14.06.18 г. 2
<p>
	Централата на UBS в Лондон.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Централата на UBS в Лондон. Снимка: Архив Ройтерс

Централата на швейцарската банка UBS в Лондон беше продадена на имотната компания, основана от хонконгския магнат Ли Ка-шин, на цена от 1 млрд. паунда (1,13 млрд. евро), съобщава Financial Times.

Британската имотна компания British Land и сингапурския суверенен фонд GIC информираха, че са продали централата на UBS на филиал на компанията CK Asset Holdings. Това е поредната сделка с офис сграда за 1 млрд. паунда в британската столица.

В 13-етажния небостъргач в лондонското Сити се намира централата за глобално инвестиционно банкиране на швейцарската банка.

Сделката идва след миналогодишните трансакции на стойност над 1 млрд. паунда за небостъргачите Walkie-Talkie и Cheesegrater, продадени на китайски купувачи. Търсенето на трофейни офис сгради в Лондон продължава въпреки гласуването за напускане на ЕС.

Новият собственик на централата на UBS очаква доходност от 3,95%, разкри запознат източник. Продавачите са били консултирани от CBRE.

“Сградата на улица Broadgate е прекрасен качествен актив с висококачествени наематели и сме щастливи от тази инвестиция“, заяви Джералд Ма, член на управляващия комитет на CK Asset Holdings.

Ли Ка-шин, един от най-известните магнати в Хонконг, предаде юздите в компаниите си CK Asset и CK Hutchison Holdings на сина си Виктор Ли тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
1 милиард паунда за 13 етажна сграда!?!?При под 4% доходност годишно.Само през следващите 7-8 години да не последва още едно пукане на имотния балон че много ще ги заболи тея от CK Asset Holdings.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
alligator_29
преди 5 години
" 13-етажния небостъргач " ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още