Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за глобален фонд за имоти

Фондът има четири години, за да вложи капиталите си, като залага предимно на складове и многофамилни жилища

Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за глобален фонд за имоти

Снимка: Bloomberg LP

Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за нов фонд, посветен на глобални сделки с недвижими имоти, който надминава сумата от 2,7 млрд. долара, набрана за предишния фонд през 2018 г., предава Bloomberg.

Фондът North Haven Real Estate Fund X Global LP, или G10 е получил подкрепа от инвеститори като държавни инвестиционни фондове, американски и международни пенсионни фондове, застрахователни компании, хора с голямо нетно богатство и семейни компании, съобщи Джон Клоп, ръководител на глобалните реални активи в Morgan Stanley Investment Management. Maryland State Retirement and Pension System е сред инвеститорите във фонда, показват данни на Bloomberg.

„Присъстваме в същите сектори, радващи се на попътен вятър, като голямото мнозинство от останалите“, каза Клоп, давайки за пример вниманието на компанията към складове и многофамилни жилища. „Основите са изключително силни и са подсилени допълнително от коронавируса. Има огромни възможности, които ще се задържат за известно време в тези две области“, допълни той.

Morgan Stanley се стреми да строи и ремонтира жилищни и индустриални имоти, отчасти заради голямото търсене на т. нар. стабилизирани активи, което доведе до покачване на цените. Компанията е „много заинтересована“ от хотелиерския сектор и наблюдава офис сектора, докато летвата за търговски площи остава висока, отбеляза Клоп.

„Наред с намирането на добри възможности на пазара опитваме да създаваме и препозиционираме основни активи, след което да ги продаваме“, изтъкна той.

Новият фонд е започнал инвестиционния си период от 1 януари и е съсредоточен върху отделни имоти и по-малки портфейли, включващи средна инвестиция от 60 млн. долара. Фондът, който има четири години, за да вложи капитала си, предвижда максимален ливъридж от 65%.

„Нямаме ограничения къде можем да отидем и какво можем да направим“, каза Клоп, признавайки, че американският пазар се възстановява по-бързо от този в Азия и Европа. „Не опитваме да печелим пари от финансов инженеринг, а се стремим да открием активи, които смятаме, че могат да променят и създават стойност чрез неуморно управление на активи“, допълни той.

Фондът е поредното попълнение към платформата с алтернативи на Morgan Stanley, която управлява активи за над 100 млрд. долара, включително реални активи на стойност 52 млрд. долара, съобщи Дан Симковиц, ръководител на Morgan Stanley Investment Management, цитиран в комюникето.

„Днес има огромно количество капитали в системата и голяма част от тях искат да бъдат в реални активи“, отбеляза Клоп, имайки предвид благоприятната диверсификация, възвръщаемост и защита от инфлацията, осигурявани от инфраструктурата и недвижимите имоти.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Amazon е най-големият корпоративен собственик на индустриални площи в САЩ