IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork излиза на борсата на 21 октомври

Компанията ще стане публична близо две години, след като се отказа от мащабното си IPO

09:45 | 21.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Акциите на американската компания за споделяне на работни пространства WeWork ще започнат да се търгуват на фондовия пазар на 21 октомври, след като тя приключи своето сливане с компанията за придобиване със специално предназначение BowX Acquisition Corp, предава The Information.

Акционерите на BowX ще гласуват предложеното сливане на 19 октомври. Компанията ще бъде листната на Нюйоркската фондова борса със символа „WE“, който ще замени „BOWX“. В момента книжата на BowX Acquisition се търгуват на цена от 9,99 долара на акция.

Очакваното време за появата на WeWork на публичния пазар ще бъде приблизително две години, след като компанията се отказа от първоначално планираното си първично публично предлагане (IPO) на фона на появили се въпроси за бизнеса и предложената оценка. Това предизвика напускането на съоснователя Адам Нойман като главен изпълнителен директор и мащабно преструктуриране на висшия мениджмънт. WeWork в крайна сметка уволни хиляди служители и продаде няколко бизнеса, които бе придобил по време на управлението на Нойман.

През март WeWork обяви, че става публична чрез сливане с компанията със специално предназначение BowX Acquisition. Сделката беше оценена на 9 млрд. долара. SoftBank заяви, че ще запази мажоритарния си дял в компанията след сливането.

Нетната загуба на WeWork през второто тримесечие е била 888,85 млн. долара спрямо 863,83 млн. долара година по-рано. Тримесечните приходи са спаднали с близо 1% спрямо първото тримесечие до 593,48 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още