IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските пазари започват сесията на зелена територия*

Основните индекси бележат ръстове, възстановявайки се леко след вчерашните спадове

18:15 | 29.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските пазари започнаха с ръстове борсовата сесия в четвъртък – последния работен ден от месеца и първото тримесечие, докато технологичният сектор се опитва да навакса пониженията си от последните дни, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones industrial average отбелязва покачване с 138,74 пункта, като акциите на Intel и Cisco са с най-добро представяне. S&P 500 също е на зелена територия с ръст от 1,05%, а технологичният Nasdaq се повишава с 1,26%.

Книжата на Facebook също поскъпват с над 3,7%, като ръстове отбелязват и тези на Apple, Netflix и Alphabet.

Въпреки това технологичният сектор на S&P 500 започна борсовата сесия с понижение от 6% след поредица от негативни новини за някои от основните компании в него. 

Акциите на Amazon продължават негативната си серия от сряда, когато се появиха съобщения, че американският президент Доналд Тръмп иска да предприеме действия срещу технологичния гигант. Днес акциите на компанията започнаха сесията с понижение на цената си от 0,6%, след като държавният глава написа в свой туит, че тя плаща „малко или никакви данъци“.

„Силният удар срещу технологичния сектор на S&P 500 продължава“, отбеляза Ед Ярдени, президент и главен инвестиционен стратег на Yardeni Research.

Петролът изпраща смесени сигнали. Американският сорт WTI се търгува за 64,77 долара за барел – ръст от 0,61%, а Брентът от своя страна поевтинява. Барел от него струва 69,04 долара, което представлява понижение от 0,7%. Златото също губи от стойността си 0,22% и в момента се търгува за 1327,10 долара за тройунция.

Днес е последният работен ден за месец март на Wall Street, както и за първото тримесечие на 2018 г. Американските борси ще бъдат затворени в петък заради великденските празници.

Ценните книжа отбелязаха волатилен старт на годината. Основните показатели достигнаха рекордно високи стойности през януари, преди да навлязат в корекция. Притесненията, че нарастващата инфлация ще доведе до по-стриктна финансова политика, предизвикаха сътресения през февруари, преди да настъпи леко възстановяване.

През март натискът върху Wall Street продължи заради опасенията, че САЩ могат да предизвикат търговска война с Китай и продължаващите тревоги на технологичния сектор. 

*Информацията е актуална към 18 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още