Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

BlackRock вече управлява активи за 9 трлн. долара

Инвестициите с фиксиран доход привлякоха най-големия приток на капитали - общо 60,8 млрд. долара

BlackRock вече управлява активи за 9 трлн. долара

Снимка: Bloomberg

Най-големият фонд за управление на активи в света BlackRock вече управлява рекордните 9 трлн. долара към края на първото тримесечие, когато пазарите на акции записаха ръстове, стимулирани от нови държавни стимули и по-масовото разпространение на ваксините, съобщава Bloomberg.

Инвестициите с фиксиран доход привлякоха най-големия приток на капитали с общо 60,8 млрд. долара за периода, последвани от акциите с 49,9 млрд. долара, се казва в изявление от базирания в Ню Йорк мениджър на активи BlackRock. Общите нетни потоци достигнаха рекордните 172 млрд. долара.

„Увеличаването на паричните средства по време на пандемията - от големите стимули и от промените в начина на живот, подхраниха интереса към инвестирането“, коментира главният изпълнителен директор Лари Финк в интервю за CNBC.

„Фантастично е, че виждаме повече хора да инвестират в дългосрочен план и да търгуват“, каза той.

Към 31 март нетните инвестиции в дългосрочни инвестиционни продукти като взаимни фондове и борсово търгувани фондове възлизат на 133 млрд. долара. През същия период на миналата година инвеститорите изтеглиха 18,7 млрд. долара, след като паническите разпродажби след обявяването на пандемия сложиха край на най-дългия бичи пазар в историята.

Още по темата

Но акциите бързо се възстановиха, като поставиха нови рекорди през миналата година и в началото на тази. Американският широк борсов индекс S&P 500 се повиши с 5,8% през първото тримесечие, в което президентът Джо Байдън прокара пакет от стимулиращи мерки за 1,9 трлн. долара, а разпространението на ваксините срещу Covid-19 засили оптимизма на инвеститорите.

Сега Байдън настоява Конгресът да приеме още по-мащабен план за разходи за инфраструктурни проекти и ремонти.

BlackRock отчете коригирана нетна печалба от 1,2 млрд. долара, или 7,77 долара на акция, надминавайки прогнозата на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, за 7,71 долара. Фондът отчете също приходи от 4,4 млрд. долара, в сравнение с прогнозите на анализаторите за 4,31 млрд. долара.

Като световен лидер в борсово търгуваните фондове (ETF), BlackRock работи върху подобряването на своята гама от активно управлявани продукти. Клиентите продължиха да инвестират в ETF-и на BlackRock, влагайки 68,5 млрд. долара в тези фондове през периода до края на март.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow приключи сесията с ръст от над 580 пункта