IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones изтри почти 100 пункта на финала на сесията

Технологичният сектор претърпя най-големи загуби днес

23:42 | 03.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси обърнаха посоката и приключиха с понижения сесията. Най-големи загуби претърпя технологичният сектор при бързи движения на пазарите на енергия и облигации.

Dow Jones Industrial Average се понижи с почти 100 пункта на финала на сесията до 33 794,66 пункта. S&P 500 изтри 0,53% до 4 363,49 пункта, а Nasdaq изгуби 1,56% до 13 537,94 пункта.

Софтуерният сектор беше най-слаб в днешната сесия. Okta и Snowflake отчетоха спадове на цените на акциите, след като публикуваха слаби отчети, пише CNBC. Salesforce и Adobe изтриха по над 2% от пазарната си оценка.

Акциите на Tesla поевтиняха с 4%, а на Amazon загубиха близо 3%.

Същевременно цените на акциите на Duke Energy и Walmart се повишиха с повече от 2%.

Акциите на Best Buy поскъпнаха с повече от 9%, след като търговецът на дребно отговори на очакванията за печалбите и увеличи дивидента си. Книжата на Kroger добавиха 10%, след като резултатите на дружеството надминаха прогнозите на анализаторите.

Фючърсите за американския лек суров петрол се търгуваха под 110 долара за барел. В Лондон сортът бренд отстъпи с почти 10 долара, след като по-рано през деня достигна ниво от 120 долара за барел.

Доходността по 10-годишните американски облигации се понижи в четвъртък до около 1,85%, след като отбеляза най-големия си еднодневен скок от 2020 г. по време на предишната сесия.

Пазарите се колебаят през цялата седмица. Акциите, и в частност технологичният сектор, са в низходящ тренд през последните месеци. Някои от Уолстрийт твърдят, че пазарът е близо или вече е намерил дъното си за годината. В четвъртък стратезите от Citi подобриха гледната си точка за акциите в САЩ и глобалния ИТ сектор.

„Въпреки трудните събития в Украйна, световните акции се представят стабилно. Загубите са концентрирани в акции с пряка експозиция към Русия“, казва стратегът на Citi Робърт Бъкланд в бележка до клиентите.

Други обаче предупреждават, че годината може да бъде тежка, тъй като пазарът очаква скорошно повишение на лихвите и затягане на паричната политика на Федералния резерв.

„Пазарите бяха устойчиви. Колко дълго ще продължи това? Те стават все по-слаби, защото Фед не инжектира ликвидност от този месец. Силните технически характеристики, които ни прекараха през предишните шокове, ще станат много по-слаби тази година, а това означава по-нестабилни пазари и по-голям натиск“, коментира главният икономически съветник на Allianz Мохамед ел-Ериан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още