IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералният резерв очаквано запази лихвите без промяна*

Централните банкери показаха обезпокоение за инфлацията

21:29 | 02.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Федералният резерв остави основния лихвен процент в САЩ непроменен, но централната банка също така подчерта, че цените нарастват и очакват инфлацията да се приближи до целта си от 2% в средносрочен план, съобщава Market Watch. Решението за запазване на лихвите беше взето единодушно след двудневна среща във Вашингтон.

Малко по-агресивния език по отношение на нивата на цените предполага, че Фед е обезпокоен за инфлацията. Това донякъде би могло да увеличи очакванията, че централната банка на САЩ ще увеличи лихвите четири пъти през тази година, вместо три, както беше планирано по-рано.

"Очаква се инфлацията на 12-месечна база да се движи близо до 2-процентовата цел", се казва в изявлението на Федералния резерв, цитирано от Bloomberg.

Централните банкери подчертаха, че все по-малък брой американци са без работа, като в същото време се наблюдава силен ръст на бизнес инвестициите. Според тях налице са всички признаци, че икономиката все повече се засилва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Анонимен
преди 5 години
Мисля , че по статията за Сащ лихвени проценти , има какво да се поправи . Давам жокер"Централните банкери показаха обезпокоение за инфлацията" ИЛИ по скоро доближа очакваното от тях ниво на ифлация ;) Радвам се , че красотата ти помага да уцеляваш :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още