Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

General Electric загуби 10 млрд. долара само за тримесечие

Компанията отчете 5% спад в приходите за последните три месеца на годината

General Electric загуби 10 млрд. долара само за тримесечие

Снимка: Ройтерс

General Electric Co. отчете 5-процентен спад в приходите си за последното тримесечие на миналата година. От компанията посочват още, че за периода са отбелязали и загуба в размер на 10 млрд. долара, който се дължи най-вече на разход от 11 млрд. долара за еднократни плащания по застраховки и данъци, съобщава Ройтерс.

За сравнение - през същия период на миналата година компанията е била на печалба в размер на 3,48 млрд. долара.

Американският индустриален конгломерат отчете драстичен спад от 88% на печалбата от своя бизнес с оборудване за производство на енергия, което се дължи на направени през тримесечието разходи, и както и на други фактори, които обаче не се уточняват.

Приходите и поръчките в енергийния бизнес на компанията също отчитат драстичен спад. 

Още по темата

Според информацията на General Electric паричните средства от промишлена оперативна дейност са в общ размер на 7,8 млрд. долара, което е над прогнозите за 7 млрд. долара. От компанията посочват, че способността ѝ да генерира парични средства се подобрява. Тя е намалила структурните си разходи с 1,7 млрд. долара през 2017 г., като се надява през тази година да успее да съкрати още 2 млрд. долара.

Загуба производителят отчита и на ниво акции. Тя е в размер на 1,15 долара на акция, като миналата година по същото време е била регистрирана печалба от 39 цента. 

Още по темата

Общите приходи на General Electric също са намалели с близо 2 млрд. долара до 31,40 млрд. долара, посочва CNBC.

Въпреки загубата американската компания отправи положителна прогноза за 2018 г., очаквайки печалба за акция между 1 долар и 1,07 долара.

Разходите на компанията от 11 млрд. долара, на които се дължи и по-лошото ѝ представяне през тримесечието, включват и изплащането на 6,2 млрд. долара за преоценка на застрахователни активи. Разходът по застраховките се е удвоил в унисон с очакванията на General Electric от миналата година.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от САЩ
Nasdaq отсрами Wall Street днес - с пореден рекорд