Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Калифорния се обръща към изкопаемите горива заради недостига на електроенергия

Щатът търси позволение от енергийното министерство да изгаря повече природен газ, за да покрие нуждите на населението по време на горещините

Калифорния се обръща към изкопаемите горива заради недостига на електроенергия

Снимка: Bloomberg L.P.

Калифорния се обърна към федералното правителство с молба да обяви „извънредно положение за надеждността на електричеството“, с което щатът да може да използва повече изкопаеми горива, за да избегне прекъсванията в захранването, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Основният мрежови оператор на щата иска от Министерството на енергетиката на САЩ да преустанови действащите правила за замърсяване на въздуха за някои електроцентрали, работещи с природен газ, в случай че тяхната мощност е необходима „за задоволяване на търсенето в условията на изключително предизвикателни условия, включително екстремни горещини, горски пожари, силни ветрове и различни проблеми с мрежата “, се посочва в декларация.

За втори пореден ден властите в Калифорния призоваха жителите на най-големия щат в САЩ да пестят енергия, тъй като горещото време води до увеличена употреба на климатици.

Искането подчертава конфликта между зелените стремежи на Калифорния и реалността. Вятърът и слънчевата енергия досега не успяват да покрият недостига на електроенергия, изострен от затварянето на газовите централи. Калифорнийският независим системен оператор предупреди няколко пъти това лято за очертаващия се недостиг на електроенергия.

Декларацията за извънредни ситуации от Министерството на енергетиката ще позволи на новите газови съоръжения, наскоро поръчани от щата, да се свържат към мрежата до средата на този месец. Това също би облекчило ограниченията за замърсяването за някои други газови централи.

Подобна извънредна заповед беше издадена по време на рязкото застудяване в Тексас, което предизвика множество прекъсвания при доставките на електроенергия.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (24)

   1| 2| 3    
0
 
1
 
24
data до: zelka007
преди 1 месец
Руснаците вече имат работещ търговски реактор на бързи неутрални в Боаярската аец и е 800 млн.ч същото твел започна производство на мосв таблетки са тези реактори така че отдавна са надскочили експерименталното ниво . Белене си има лиценз за строеж и от ес и от световната агенция за ядрена безопасност те със сигурност са наясно със земетръсната и устойчивост .
2
 
0
 
23
zelka007 до: data
преди 1 месец
честно , цунамитата се самообразуват или са следствие на силни земетресения ?! факт , изключват се ... това помогнало ли е във фукушима ?! цунами в дунав няма да има , или силна приливна вълна от дъжд или скъсан бент ... дълга тема е какво може да се случи в земетръсна зона . някъде бях изтеглил ксерокопие на писмото от рассияните от '80-те , дето препоръчват да не се строи беляНЕ там поради сеизмичните условия на терена . ако го изровя , ще ти го пратя на лично . за планините от употребени батерии google -->Li-Cycle ... строят 4-то или 5-то съоръжение вече ... и не са единствени ... в европа има работещи инсталации вече . в ЕС се подготвя регулаторна рамка , ще задължът производителите на батерии продавани в съюза , да използват межу 75% и 90% рециклиран литии , кобалт , никел , алуминии . всички са наясно с планините , някъде около 500,000 метрични тона към 2030г ... :))) ... най-вероятно сходен подход ще има и в китай и в усато ... тук технологията и съоръженията за рециклиране ги има преди да дойдат планините ... докато при ядрените отпадъци , само планините се трупат и няма светлинка в тунелът ... то и затова лекинко го карат с новите централи ... реактор с бързи неутрони е зверски скъп дори и по стандартите на ядрените централи ... ама зверски ... :))) ... и трудно се контролира реакцията . то и затова експерименталните ги изпозакриха също ... значи как да го накъдрим у нас с ВЕИ генерация е сложна тема поради масовата кинтонемия . бях правил сметка за геотермалните . сметката за батерии и слънчеви е ясна . за вятър и батерии също . на европейско ниво дори ги има и парите за безлихвени заеми и безплатни грантове за проучване и проектирането . ние дори можем да съхраняваме и изнасяме ток ... има от всичко предостатъчно . тук се пресичат други интереси ... :))) ... румънци , албанци , турци , дори и гърците строят ВЕИ централи и интегрират в мрежите си ... ние обаче не ... :))) ... у нас имаше режим на тока много преди зелената сделка , с работещи всички реактори и въглищни димилки и пълни язовири ...
1
 
1
 
22
преди 1 месец
Нали е слънчев щат... И пак проблеми. А ако не беше....
0
 
4
 
21
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
да, демократите са левите в Сащ... републиканците са десните! .. и от политическа (идеологическа) и от икономическа гледна точка.
1
 
5
 
20
data до: zelka007
преди 1 месец
Бъди честен - реакторите във фокушима спихнаха не заради земетресението а заради предизвиканите от него цунами , за цунамите у Белене няма да си говорим предполагам ? Апропо всички ядрени реактори изключват автоматично при земетръс :) По въпроса с отпадаците си прав с една задележка че това касае всичките отпадъци от съвременият начин на живот , щот нали се сещаш какво ще стане ако почнем да си говорим за хипотетичните планини от излезли от употреба батерии пълни с тежки метали след да кажем 20 г ? Ще кажеш че хипотетично ще се оползотворят на което ще ти отговоря че хипотетично ОЯД може да се изгори в ядрени реактори на бързи неутрони и да се реши проблема с отпадъка . За веи - следя доста отдавна сайта на ЕСО . И хипотетично една ВЕи централа може да се справи със дневните и до някъде със седмичните колебания в потреблението , но богами не виждам как ще се справи със сезонните колебания , щот към момента те се изглаждат само благодарение на модолните котли на въглища в ТЕЦ . И си отбележи - ако зелената сделка днес беше факт ние щяхме да сме с режим на тока

Още от САЩ
Dow Jones записа най-добрата си седмица от юни