IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата в САЩ одобри временен бюджет, за да не блокира работата на правителство

Тази седмица и Сенатът трябва да приеме текста, след което да го изпрати в Белия дом, за да бъде обнародван преди полунощ в четвъртък

13:15 | 20.11.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри проект за временен бюджетен закон, действащ до 20 декември, за да избегне спирането на работа на американската администрация, предаде БТА.

Тази седмица и Сенатът трябва да приеме текста, след което да го изпрати в Белия дом, за да бъде обнародван преди полунощ в четвъртък, когато изтича срокът на текущите бюджети.
Администрацията на Доналд Тръмп даде знак, че президентът републиканец е готов да подпише временния бюджетен закон.

Въпреки преговорите, които продължиха месеци, опозиционната Демократическа партия и републиканците не успяха да се споразумеят за по-дългосрочен бюджет заради спорове, най-вече за финансирането на стената на границата с Мексико - голямото обещание от предизборната кампания на Тръмп, за да се бори с нелегалната емиграция.

Разединение заради процедурата за импийчмънт срещу Тръмп, инициирана от демократите в Камарата на представителите, депутатите се опасяват, че няма да постигнат дългосрочно бюджетно споразумение до следващия краен срок - 20 декември.

Временната мярка, гласувана в долната камара снощи, включва увеличение на заплатата на американската армия, финансиране на голямото преброяване на населението, предвидено за 2020 година, както и важни програми в областта на здравеопазването.

Текстът беше одобрен в Камарата на представителите, която е контролирана от демократите, с 231 гласа "за" срещу 192 гласа "против", от които 12 привърженици на републиканците, посочва още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Иван Митев
преди 4 години
Федералният резерв по неправилен начин емитира долара. Заради фаталната банкова грешка колкото повече е икономическия растеж в САЩ, толкова повече са щетите и наближава катастрофална криза. При създадените условия президентът Тръмп е със съдба на жертва и подсигуряван провал.За отлагане началото на кризата, всеки ден правителството на президентът Тръмп ползва средно 3 милиарда долара държавни заеми за да се плащат щети от банковата грешка.Вместо да въведе правилно емитиране на долара, сега за помощ на президента Тръмп Федералният резерв прилага занижена основна лихва. (Ако Федералният резерв не бе понижил основната лихва в САЩ кризата щеше да е започнала.)Държавните заеми и занижената основна лихва са подходи за забавяне начало на национална стопанска криза. Тяхното реализиране е за сметка на бъдещи завишени щети.Дори при допуснати много трилиони долари щети има лица със заблуда, че няма да са поразени от грешката на Федералния резерв.Полезно е правителството на САЩ да се съобрази, че ако Федералният резерв правилно емитираше долара САЩ нямаше да има сегашния дълг.При запазване на грешката на Федералния резерв стопанския крах на САЩ е сигурна последица.Недопускането на национална криза е постижимо. За спасението на държава от национална криза е необходимо нейната централна банка по правилен начин да емитира пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още