IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и САЩ постигнаха значителен напредък в търговските си преговори

Делегациите на двете страни полагат усилия да постигнат взаимноизгодно споразумение, обяви китайското външно министерство

12:46 | 29.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Делегациите на Китай и САЩ вече са постигнали значителен напредък при изготвянето на двустранното 
споразумение за уреждане на търговските спорове. Това обяви днес на брифинг говорителят на китайското 
министерство на външните работи Гън Шуан, цитиран от ТАСС. 

"Мога да кажа, че при консултациите си страните вече са постигнали положителен напредък. В съответствие с консенсуса, постигнат от държавните ръководители, и въз основа на принципа на взаимното уважение, делегациите на двете страни полагат усилия да постигнат взаимноизгодно споразумение", посочи дипломатът.

В същото време Гън Шуан отбеляза, че не е запознат с програмата за следващия кръг от консултации, който трябва да започне утре, 30 април, в Пекин, допълва БТА. "За подробности по преговорите, по-добре се обърнете към компетентните ведомства", посочи говорителят на китайското външно министерство.

По-рано бе съобщено, че министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин и постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър ще заминат за Пекин, където на 30 април ще продължат преговорите по търговските отношения между САЩ и Китай. Китайската делегация за преговорите се оглавява от вицепремиера Лю Хъ, който ще води и екипа за допълнителните преговори във Вашингтон, насрочени за 8 май.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още