IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и САЩ приключиха търговските преговори без сигнал за напредък

Отношенията между делегатите са изглеждали сърдечни, двете правителства вероятно ще пуснат изявления

10:45 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Китай и САЩ приключиха новия кръг от търговските преговори в Шанхай в сряда след прекъсване от почти три месеца в преговорния процес, но без каквито и да е доказателства за напредък към прекратяване на дългогодишния им спор, предава Bloomberg.

Американските делегати, включително министърът на финансите Стивън Манучин и търговският представител Робърт Лайтхайзър, приключиха разговорите с китайските си колеги, сред които вицепремиерът Лю Хъ, в сряда следобед в хотел Xijiao State Guest Hotel - комплекс от луксозни офис сгради и сгради за настаняване в западната част на пристанищния град. Делегацията на САЩ е била насочена към летището.

Разговорите се състояха на фона на нов изблик от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп, който разкритикува нежеланието на Китай да купува американски селскостопански продукти. Според него това „откъсва“ САЩ от възможна сделка.

Отношенията между делегатите са изглеждали сърдечни в Шанхай. „Въз основа на това, което знам, атмосферата е добра“, заяви по-рано главният редактор на Global Times Ху Ксинин в Twitter без да цитира източници.

Американците пристигнаха в Шанхай във вторник и вечерта са присъствали на вечеря в хотел Fairmont Peace. Източник, запознат със събитието, описва атмосферата по време на вечерята като изграждане на доверие, без никакви преговори.

The People's Daily, пропагандният орган на Комунистическата партия, отговори на Тръмп в сряда с коментар, в който се казва, че Китай няма мотив да „откъсне“ САЩ, но и няма да прави отстъпки срещу принципите си по търговския въпрос.

Двете правителства вероятно ще пуснат изявления за преговорите по-късно в сряда. Фючърсите върху S&P 500 се понижиха от рекордните си върхове след публикуването на новините от Шанхай. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още