IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началото на корпоративния сезон изкачи Wall Street до нови рекорди*

Акциите на Facebook поевтиняха с 4% след обявените промени

18:00 | 12.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Началото на корпоративния сезон в САЩ и добрите резултати от продажбите на дребно в страната донесоха нови рекордни стойности на Wall Street. Индексът на сините чипове Dow Jones малко след началото на търговията в петък добави нови 140 пункта към стойността си, или 0,55%, до 25 715,64 пункта. Широкият показател S&P 500 се придвижи на положителна територия с 0,29% до 2 775,63 пункта, като енергийният сектор е сред най-добре представящите се. При технологичния измерител Nasdaq ръстът е с 0,16% до 7 223,09 пункта.

Инвестиционните банки J.P. Morgan Chase, BlackRock и Wells Fargo отчетоха по-добри от очакваните резултати за тримесечието. 

Ценните книжа на J.P. Morgan Chase поскъпнаха с 0,5%, а на Amazon -  с 1,3%.

Междувременно обаче акциите на Facebook поевтиняха с 4%, след като изпълнителният директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви, че ще бъде направена голяма промяна в информационния панел на сайта.

Общата печалба на компаниите от S&P 500 се очаква да нарасне с 11,2%, като според FactSet за първи път всичките 11 сектора в рамките на индекса ще увеличат приходите и печалбите си. 

Акциите пренесоха възходящия си тренд от 2017 г. в новата година, като дори от началото на 2018 г. S&P 500 и Nasdaq са затваряли сесия с понижение само веднъж, докато Dow Jones два пъти, обобщава CNBC. От началото на януари индексите на борсата в Ню Йорк са се повишили средно с 3,5%.

Последните макроикономически данни показват, че американската икономика набира скорост. Индексът на потребителските цени в САЩ, като се изключат храните и енергията, нараства с 0,3% през миналия месец. Очакванията на икономистите, интервюирани от Ройтерс, бяха за 0,2%. Основният индекс на потребителските цени е нараснал с 1,8% на годишна база през декември. В същото време продажбите на дребно също се увеличават с 0,4% през последния месец на миналата година, което напълно съвпада с пазарните очаквания.

*Информацията е актуална към 17:14 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още