IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 3,3% са се увеличили новите строежи на жилища в САЩ през ноември 

Данните показват ключов момент от възстановяването от голямата рецесия

18:15 | 19.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новите строежи на жилища в САЩ са се увеличили с 3,3% през ноември до 1,3 милиона на годишна база, благодарение най-вече на повечето еднофамилни къщи, които се строят с най-бърз темп от над 10 години, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Увеличението бележи ключов момент от възстановяването от голямата рецесия. Строителството на еднофамилни къщи се е увеличило с 8,7% през тази година.

В същото време полагането на основи за многофамилни сгради и комплекси е намаляло с 8,5 на сто за една година. Разрешителните за строежи са намалели с 1,4% до 1,3 милиона през октомври.

„Икономическата активност се повишава със стабилен темп“, коментира комисията по определяне на политиката на Федарлния резерв в последното си изявление.

Фед повиши прогнозите си за икономически растеж и понижи очаквания процент на безработица за следващите години.

Брутният вътрешен продукт на страната се очаква да нарасне с 2,5% през 2018 г., спрямо прогнозата от 2,1% през септември, докато прогнозираният процент на безработицата е понижен до 3,9% през следващата година, в сравнение с 4,1% в предходните прогнози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още