IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спорът с Тръмп коства работата на британския посланик във Вашингтон

Ким Дарък призна, че няма как повече да изпълнява пълноценно ролята си

15:22 | 10.07.19 г. 5
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Британският посланик в Съединените щати Ким Дарък додаде оставка, след като се въвлече в индиректен конфликт с президента на страната Доналд Тръмп, предаде Bloomberg. 

В публичното пространство се появи коментар на Дарък, в който той нарича американския президент и администрацията му „нелепи“ и „уникално дисфункционални“. В отговор през Twitter Тръмп не остана длъжен и отговори с коментар на свой ред, определяйки посланика като „много глупав човек“ и „смахнат посланик“.

Решението все пак до известна степен се дължи и на факта, че Борис Джонсън не изрази подкрепата си към Ким Дарък по време на телевизионен дебат във вторник в рамките на съревнованието за премиерския пост във Великобритания с Джереми Хънт.

Говорител на британското Външно министерство потвърди, че посланикът ще остане на поста си, докато не бъде намерен негов заместник. Решението идва 6 месеца преди изтичането на мандата на Дарък, което създава предпоставка той да остане още известно време на поста си във Вашингтон.

Ким Дарък признава, че трудно би изпълнявал функциите си след тази ситуация, аргументирайки решението да се откаже от поста си.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
ratten
преди 4 години
няма грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
red6
преди 4 години
Извратен свят - когато казваш истината, почваш да ядеш буб***та...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още