IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп отрича да е искал от ФБР да прекрати разследването срещу Майкъл Флин

Американският президент определи твърдението на Джеймс Коми като фалшива новина

17:33 | 03.12.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп днес отрече да е искал от ФБР да прекрати разследването срещу бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е лъгал в аферата за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г., предаде Франс прес.

"Никога не съм искал от Коми да спре разследването срещу Флин. Още фалшиви новини за още една лъжа на Коми", написа Тръмп в Туитър. 

При изслушване в Сената в началото на юни бившият директор на ФБР Джеймс Коми заяви, че Доналд Тръмп лично е поискал от него да спре разследването срещу Флин.

Вчера Тръмп за пореден път каза, че не е имало "никакъв сговор" между предизборния му екип и Русия, докато той участваше в надпреварата за Белия дом. Президентът отново отправи нападки срещу министерството на правосъдието и бившата си съперница - демократката Хилари Клинтън.

В петък Майкъл Флин се призна за виновен пред федерален съдия във Вашингтон, че дал пред разследващите лъжливи показания за разговорите си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още