IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп призова Конгреса да приеме план за инфраструктурни разходи за 2 трлн. долара

Тези разходи ще бъдат насочени към ремонт на пътищата, мостовете и други видове инфраструктура в САЩ

18:41 | 31.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник (31 март), че Конгресът трябва да приеме план за инфраструктурни разходи в размер на 2 трлн. долара, съобщава Ройтерс. Тези разходи ще бъдат насочени към ремонт на пътищата, мостовете и други видове инфраструктура в САЩ, като Тръмп призова пакетът да бъде включен в следващия законопроект, който в момента властите подготвят, за да отговорят на кризата с коронавируса. 

„Тъй като лихвените проценти в САЩ са на ниво нула, сега е времето, в което трябва да изпълним нашия дългоочакван законопроект за инфраструктурата. Той трябва да бъде МНОГО ГОЛЯМ И СМЕЛ, два трилиона долара, и да бъде фокусиран върху работните места и възстановяването на някога великата инфраструктура на нашата страна! Фаза 4!“, написа Тръмп в Twitter.

В края на миналата седмица Камарата на представителите на САЩ одобри пакета от мерки на стойност 2,2 трлн. долара за облекчаване на икономиката.  Планът, който включва еднократни плащания на физически лица, засилване на гаранциите при безработица, допълнително здравно финансиране и кредити за бизнеса, за да отложи съкращения на служители, беше приет единодушно от Сената.

Ден преди това гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл обеща, че централната банка ще продължи да използва инструментите си за борба с икономическите последствия от коронавирусната пандемия. „Когато става въпрос за това кредитиране, на нас няма да ни свършат мунициите, това няма да се случи“, посочи Пауъл, цитиран от CNBC. „Все още имаме място за действия в други измерения, за да подкрепим икономиката“, посочи той.

През последните седмици Федералният резерв понижи основната си лихва почти до нула и инициира поредица от мерки за поддържане на кредитирането. Фед също така се присъедини към министерството на финансите в програмите за предоставяне на финансиране за бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 3 години
Когато става въпрос за това кредитиране, на нас няма да ни свършат мунициите, това няма да се случи, посочи ПауълНИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ПЕЧАТНИЦАТА НА ФЕД. Ще печатат , ще изкупуват , пак ще печатат и пак ще изкупуват и така докато изкупят дълга на САЩ и токсичните облигации.Сега трильоните са насочени към строителния сектор, който вероятно повтаря случилото се през 2008 година с малката подробност, че сумата е 2 трлн. долара. ТРУДА НА МАРКС "КАПИТАЛА" СЕ НУЖДАЕШЕ ОТ ПРЕНАПИСВАНЕ И ДОПЪЛВАНЕ С ПРАКТИКИ КОИТО В МОМЕНТА СА НАЛАГАТ В САЩ. За това невиждано УЕДРЯВАНЕ на капитала, на ТРЪМП и ПАУЪЛ трябва да бъдат дадени НОБЕЛОВИ НАГРАДИ!! Наистина са велики. Да фалираш цялата икономика и после да включиш печатницата на хартийки с които да изкупиш /ВЕРОЯТНО НА БЕЗЦЕНИЦА/ акциите им е наистина велико. КАК ЛИ ЩЕ СЕ РАЗПЛАТЯТ С ИНВЕСТИТОРИТЕ НА ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ?!Вероятно както и през 2008 година. Някой разбра ли как ФРЕДИ и ФАНИ се разплатиха с обрулените инвеститори?ПРЕДПОЛАГАМ СЕ ДОСЕЩАТЕ , ЧЕ И НИЕ ЩЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ТАЗИ ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА В КОЯТО НЯКОЛКО СПЕЧЕЛИХА , А ВСИЧКО ОСТАНАЛИ ГО ДУХАТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още