IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще издаде декрет за понижаване на цените на лекарствата

Разходите за здравеопазване са важна тема в предизборната кампания преди изборите на 3 ноември

11:43 | 10.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише три декрета за намаляване на цените на лекарствата, твърди началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоуз.

„Това ще направи така, че средностатистическият американец ще плаща по-малко за лекарствата, отпускани по лекарско предписание", каза Медоуз в интервю за Fox Business Network в четвъртък.

Той не даде нито подробности, нито времева рамка за проекта.

Разходите за здравеопазване са важна тема в предизборната кампания преди изборите на 3 ноември. Съвсем наскоро Камарата на представителите, контролирана от опозиционните демократи, одобри закон, който предвижда регламенти за намаляване на цената на лекарствата, отпускани по лекарско предписание. Но вероятно той ще бъде блокиран в Сената, където републиканците на Тръмп имат мнозинство.

Тръмп критикува разходите за здравеопазване и покриването на лечението съгласно закона Обамакеър и обеща още в предизборната си кампания през 2016 г. да го замени с различен здравноосигурителен план. Това обаче и досега не е факт.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Сега Китайците ще се усмихнат и ще кажат: "Та какво си говорехме за намесата на държавата в икономиката? Нали уж пазарът беше естественият регулатор на всяка цена"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още