IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилям Дъдли: Пазарите не са в синхрон с Фед за повишаването на лихвите

Спирането на покупките на облигации през 2014 г., загатнато от Бернанке, е само един от вариантите, смята президентът на подразделението на Фед в Ню Йорк

20:44 | 27.06.13 г.
Уилям Дъдли: Пазарите не са в синхрон с Фед за повишаването на лихвите

Ако пазарите очакват повишаване на лихвите по-рано, отколкото са предполагали преди пресконференцията на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке през миналата седмица, тогава тези прогнози „може да се разминат сериозно както с изявленията на Комисията за свободния пазар, така и с очакванията на повечето от членовете ѝ“, посочва президентът на подразделението на Фед в Ню Йорк Уилям Дъдли, цитиран от MarketWatch.

В бележки за пресконференция по въпроси на регионалната икономика Дъдли подчертава, че ръстът на краткосрочните лихви „е много вероятно да се окаже доста отдалечен във времето“.

Някои коментатори бяха заявили, че пазарът калкулира повече повишавания на лихвите през 2015 г., базирани на последната промяна в загатнатата от него посока на краткосрочни лихвени проценти.

Дъдли смята, че всяко решение на Фед за забавяне на темпото на покупките на активи от страна на централната банка „зависи по-скоро от перспективата, отколкото от календара“.

Той изтъква, че графикът на Бернанке за приключване на покупките на държавни облигации – по някое време догодина, когато безработицата се очаква да падне под 7%, е само „един от възможните варианти“.

„Ако обстановката на пазара на труда и импулсът на икономическия растеж не се оказваха толкова благоприятни, колкото в прогнозата на комисията – а точно това се случваше през последните години – бих очаквал, че покупките на активи ще продължат с високо темпо за по-продължителен период“, твърди президентът на подразделението на Фед в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още