Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Успешната търговия насочва Goldman Sachs към най-силната ѝ година досега

Базираната в Ню Йорк банка записва трето по ред рекордно силно тримесечие

Успешната търговия насочва Goldman Sachs към най-силната ѝ година досега

Снимка: Bloomberg L.P.

Goldman Sachs Group Inc. отбеляза изненадващ скок в приходите от търговия с ценни книжа, оформяйки исторически силно тримесечие за най-големите банки на Уолстрийт.

Бизнесът на компанията с търговска дейност отчита 23-процентен ръст на приходите, надминавайки очакванията на анализаторите, които прогнозираха, че това звено ще продължи да изпитва затруднения да се върне към представянето си от миналата година, предаде Bloomberg. Пазарните очаквания бяха за спад на приходите от 9 на сто. Резултатите от търговията с фиксиран доход надминаха прогнозите. 

Още по темата

„Резултатите от това тримесечие подчертават приноса от всички четири сегмента“, споделя главният финансов директор на Goldman Стивън Шер, добавяйки: „И това показва силата, вложена в бизнеса“.

Нетната печалба на Goldman достига 14,93 долара за акция, с което компанията надминава очакванията на анализаторите за печалба в размер на 9,92 долара за акция.

Пандемията от Covid-19 предостави огромен тласък на търговските операции и сделките на банките в САЩ. Докато икономиките се възстановяват, тези бизнес сегменти продължават да подкрепят преставането на американските финансови гиганти. Goldman отчете 46,7 млрд. долара приходи от началото на годината до края на септември, очертавайки една особено успешна тримесечна серия.

Миналия месец Goldman обяви, че Шер ще напусне компанията и ще предаде юздите на Денис Коулман Трети, който преди това участва в ръководството на финансовия отдел в кредитора.

Приходите на кредитора от инвестиционно банкиране възлизат на 1,65 млрд. долара, докато тези от търговия с ценни книжа достигат 5,61 млрд. долара, надхвърляйки постигнатото през миналата година.

Звеното на Goldman за управление на активи, към което спада и растящата ѝ платформа за алтернативни инвестиции, отчита приходи в размер на 2,28 млрд. долара, което представлява спад от 56% на годишна база.

Миналия месец Goldman листна своето звено Petershill Partners на борсата в Лондон, предлагайки на инвеститорите възможност да закупят бизнеса ѝ, който натрупва дялове в различни инвестиционни фирми.

Бизнесът на банката за управление на богатството и потребителското банкиране привличат приходи от 2,02 млрд. долара, което е ръст от 16% спрямо същия период на миналата година.

През септември Goldman сключи сделка за закупуване на GreenSky Inc. за около 2,24 млрд. долара за разширяване на своето звено за потребителско банкиране.

Приходите на кредитора от търговия с акции нарастват с 20 на сто до 3,1 млрд. долара на годишна база.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow Jones отписа близо 130 пункта след сигнала на Фед за повишаване на лихвите