IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон поиска руската телевизия Russia Today да декларира дейността си в САЩ

С това искане отново се оказва натиск над медия, смятана от Америка за пропаганден инструмент на Москва

09:09 | 13.09.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американското министерство на правосъдието поиска руската телевизия Russia Today да спази закон, задължаващ всяка организация, представляваща чужда държава, да декларира дейността си пред властите в САЩ, предаде Франс прес. С това искане отново се оказва натиск над медия, смятана от Вашингтон за пропаганден инструмент на Москва.

Американският клон на руската обществена телевизия е получил писмо от министерството на правосъдието, което го уведомява за задължението да спази закона за регистрация на чуждестранни организации, каза пред АФП говорителката на РТ Анна Белкина.

Този закон е приет през 1938 г. с цел да бъдат идентифицирани източниците на нацистка пропаганда в САЩ. Той изисква всяка организация, представляваща чужда страна, да декларира дейността си пред властите.
"РТ консултира адвокатите си, които проучват искането", добави говорителката. 

Главната редакторка на Russia Today Маргарита Симонян публикува декларация в сайта на телевизията, в която осъжда искането на министерството на правосъдието и заявява, че то е доказателство за "войната", която водят САЩ срещу руските медии.

Russia Today често е обвинявана от Вашингтон, че е пропаганден орган на Кремъл, посочва АФП. 
Телевизията има емисии на английски, испански и арабски и официалното й предназначение е да предлага "алтернативни гледни точки" и да представя руската позиция на зрителите в чужбина, добавя АФП. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
аз даже не мога да си обясня, как Запада има поне 200 пропагандни канала, а Russia Today е само един и ги бие всичките ?!? Добре как става тоя номер ?!? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
че то всички новини са пропаганден Инструмент на Фашингтон и е публична тайна е даже тука ни объчват ежедневно с радиация в Тиквесторо и кво от тва да не би некой да им верва на Американската фашистка пропаганда ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още