IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street продължава да бележи рекорди*

Обявяването на различни предстоящи сделки подкрепиха пазара

17:59 | 22.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След волатилното начало на търговията на Wall Street трендът да се чупят рекорди след рекорди продължава. Индексите следват възходящата си тенденция от петък и бележат нови върхове. Широкият показател S&P 500 се повиши с 0,09% до 2812,84 пункта. Технологичният измерител Nasdaq се придвижи в посока нагоре с 0,45% до 7369,09 пункта. А индексът на сините чипове Dow Jones отчита ръст от 0,15% до 26 110,43 пункта. 

Позитивните настроения на Wall Street очевидно продължават да пренебрегват липсата на развитие по казуса с финансирането на щатското правителство, чиято работа остава парализирана вече трети ден. Очаква се по-късно в понеделник предложението за продължаване на временното финансиране на правителството да бъде отново подложено на гласуване.

„Всеки, който има опит на капиталовите пазари, знае, че блокирането на работата на американското правителство няма никакво значение за стойността на финансовите активи“, коментира Николас Колас, съосновател на DataTrek Research, цитиран от CNBC.

Търговията на борсата в Ню Йорк силно се влияе и от сезона на отчетите. По данни на FactSet към края на миналата седмица 68% от компаниите от S&P, които са обявили печалбите си, са постигнали резултати над очакванията, докато по отношение на продажбите – 85% са над предварителните прогнози.

Акциите на биотехнологичната компания Bioverativ, специализирана в лечението на хемофилия, поскъпнаха с 63%, след като стана ясно, че френската фармацевтична компания Sanofi ще я купи за 11,6 млрд. долара.

Ценните книжа на застрахователя Validus отчетоха ръст в цената си от 45% на фона на новината, че AIG ще я купи за 5,56 млрд. долара.

Акциите на General Electric пък за първи път от шест години насам поевтиняха до под 16 долара за брой, увеличавайки загубите си от миналата седмица.

*Информацията е актуална към 17:27 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още