IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok сключи сделка със Sony Music Entertainment

Целта на приложението е да разшири музикалния си каталог

12:37 | 03.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Приложението за споделяне на кратки видеа TikTok обяви, че е сключило сделка с гиганта Sony Music Entertainment. То ще даде достъп на всичките му потребители до музикалния каталог на Sony, включително до произведенията на световни звезди като Бионсе, Мартин Гарикс и Хари Стайлс, предава Ройтерс.

Споразумението ще позволи на Sony Music да използва платформата на TikTok, където се подвизават нови артисти и се налагат нови тенденции в интернет. Приложението набра голяма популярност, което ще е от полза на Sony, когато става дума за промотиране на нейните изпълнители.

Партньорството беше сключено, след като Министерството на търговията на Съединените щати заяви, че “активно ще защитава“ изпълнителната заповед, която иска забраняването на трансакциите с китайската TikTok, след като федерален съдия спря действието на документа.

TikTok, която е собственост на гиганта ByteDance, подписа подобна сделка с базираната във Великобритания неправителствена организация Merlin по-рано тази година. Целта на китайската услуга е да разшири своя музикален каталог.

През юли тази година тя сключи и няколкогодишно партньорство с базираната в Париж Believe – музикална платформа за независими изпълнители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още