IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zalando очаква да се завърне към растежа през второто полугодие

Компанията отчете слабо второ тримесечие

09:51 | 04.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Модният онлайн търговец на дребно Zalando отчете 58% спад на оперативната печалба за второ тримесечие и по-слаби приходи от продажби. Освен това каза, че очаква да се завърне към растежа и да подобри рентабилността си през втората половина на годината, предава Ройтерс.

Брутният обем на стоките на Zalando е останал без изменение на ниво от 3,8 млрд. евро през тримесечието спрямо същия период на миналата година. От своя страна, приходите от продажби са се свили с 4 на сто до 2,6 млрд. евро.

Коригираната оперативна печалба (EBIT) е спаднала до 77,4 млн. евро от 184,1 млн. евро година по-рано, но се оказа по-висока от тази за първото тримесечие, когато Zalando отчете оперативна загуба от 52 млн. евро.

Компанията посочи по-слабото потребителско доверие, инфлацията и проблемите с доставките като фактори, които засягат търсенето, след като коронавирусната пандемия помогна за записването на успешна 2021 г.

Zalando потвърди прогнозата, която ревизира надолу през юни, като каза, че очаква приходите ѝ от продажби да се увеличат с между 0% и 3%, а коригираната EBIT да е между 180 млн. и 260 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още