Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Кои са победителите в Rinker's Challenge#4?

Електрическа количка за деца с увреждания и интелигентни метео станции заеха първите места в състезанието за стартиращи предприемачи

Кои са победителите в Rinker's Challenge#4?

Божидар Димитров (вляво)  получава наградата си. Снимка: Rinker’s Challenge

Четвъртото предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge#4 завърши, като този път в надпреварата взеха участие 111 кандидати, 14 спечелиха място в обучителната програма, a 13 екипа достигнаха финала. Победители в надпреварата на Фондация BCause са електрическа количка за деца с увреждания - JEDI и интелигентни метео станции – Meteo.Rocks.

На 25 януари финалистите представиха своите бизнес планове пред журито. Двата проекта, които спечелиха овациите получават безвъзмездно финансиране от по 20 хил лева и едногодишна помощ от експерти.

Божидар Димитров е много талантлив инженер, съобщават от фондацията.  Той решава да помогне на Радо, като създава специална електрическа количка за него, която не само му позволява да се придвижва, но и да бъде активен участник в игрите с децата. Помагайки на Радо, Божидар осъзнава, че със своето изобретение JEDI  може да достигне и да помогне и на много други хора в подобно положение. 

Още по темата

Създателите на Meteo.Rocks - Стоян Георгиев, Симеон Найденов и Димитър Митев , разработват собствени метео станции, които далеч надминават конвенционалните методи за следене и прогнозиране на времето. Тяхната цел е скоро да има мрежа от интелигентни метео станции с ясни и верни прогнози.

Тази година проектите много затрудниха журито, а това означава, че има силен конкурс, коментират от фондацията. 

4 от 13-те проекта, участващи в конкурса, Rinker`s Challenge #4, бяха селектирани след специална подготвителна лятна предприемаческа академия с подкрепата на Филип Морис България, като част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” за подпомагане на общностите в тютюнопроизводителни региони в страната. Филип Морис България връчи поощрителни награди за стартово финансиране от 5 000 лв. на „HooligentsClub“ школа за рицари-бунтари  на Тодор Панчев, „PetAt Home” - хотел за домашни любимци“ на Божидар Ангелов от Силистра, „Кикакейкс“- пекарна за сладкиши с домашен вкус и атмосфера, разработена от Кирила Стайкова от Кърджали и „Перспектива живот“ – мобилен кабинет за лазерна и кинезитерапия на Доника Баракова и Лилия Маникатова от Гоце Делчев. Те получиха по 5 000 лева, с които да стартират своите бизнес проекти. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
Стресът и бюрокрацията отказват младите учители от професията