Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

ВУЗФ организира Международния конкурс МITE за трета поредна година

Конкурсът, насочен към учители и ученици, ще се проведе на 5 февруари, а победителите от него ще бъдат поканени за участие в Международния кръг в Москва

ВУЗФ организира Международния конкурс МITE за трета поредна година

Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира за трета поредна година Международния конкурс за учители и ученици МITE (Методика и информационни технологии в образованието - Methodology and Information Technologies in Education).

Тази година участниците ще получат право на преференциални условия при кандидатстване във ВУЗФ, както и 20% отстъпка от семестриалната такса.

Националният втори етап от МITE ще се състои на 5 февруари в сградата на ВУЗФ на улица „Гусла“ 1, а победителите ще бъдат поканени за участие в международния и последен кръг, който ще се проведе в периода от 1 до 10 май в град Москва.

До момента ежегодно се изпращат по над 20 български ученици, които представят страната ни на финалния кръг в Русия. Специалното тази година е, че националният втори етап на конкурса ще бъде отворен и за външни посетители, които желаят да присъстват на представянето на ученическите проекти.

За националния и международния етап участнците трябва да представят всяка своя разработка в рамките на 10-15 минути. След тях предстоят 5 минути уточнителни въпроси към състезателите.

Критериите за оценка на ученическите проекти включват оригиналност, атрактивност, ползваемост, достоверност и оформление. При учителите се оценяват ефективността на представяните идеи и методики, пълнотата, дизайнът, естетическото оформление, вътрешната съгласуваност и балансираност, както и стилът на презентиране.

Класираните на първите три места в националния етап ще получат дипломи и награди, а останалите участници - грамоти. За първенеца при учениците са осигурени безплатен престой и културна програма по време на Международния етап в Москва.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Стратегии ВУЗФ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Стратегии
Стресът и бюрокрацията отказват младите учители от професията