IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започва седмицата на червена територия*

Новият управител на Централната банка на Нова Зеландия изпрати местната доларова валута на двуседмичен връх

09:45 | 11.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По време на азиатската търговия в понеделник лекият суров петрол поевтинява с 0,23% до 57,23 долара за барел. Сортът Брент се движи с почти същата скорост надолу, отчитайки понижение на цената от 0,22% до 63,26 долара за барел.

Фючърсите върху златото с доставка през февруари обаче се представят добре, като леко поскъпват с 0,27% до 1251,80 долара за тройунция. Сравнително спокойната търговия на стоковите пазари се случва на фона на близо 20% ръст в цената на фючърсите върху биткойна, които започнаха да се търгуват през нощта в понеделник.

На традиционните валутни пазари американския долар записа ръст спрямо кошница от шест валути, като доларовият индекс достигна 93,821 при нива в края на миналата седмица от 93, 300. Щатската валута се засилва в очакване на увеличаване на основния лихвен процент в сряда, когато се очаква решение на Федералния резерв, както и важни макроикономически данни за страната.

Сред другите основни валути японската йена се стабилизира и достигна 113,57 долара. Австралийският долар се търгуваше за 0,7520 долара.

В същото време и новозеланският долар поскъпна с почти 1% до двуседмичен връх от 0,6905 долара. Това стана, след като министърът на финансите на страната обяви, че новият управител на централната банка на Нова Зеландия ще бъде Адриан Ор. Очакванията са той да предприеме положителни промени по отношение на паричната политика на страната.

През ноември финансовият министър Грант Робъртсън заяви пред Ройтерс, че стремежът да се фокусира икономиката върху повишаване на заетостта и достигане на добри нива на инфлация,ще бъде от ключово значение при избора на нов управител.

Тази седмица пазарите очакват важни новини и от изявлението на управителя на Европейската централна банка в четвъртък, както и важни макроданни от различни точки на света.

Информацията е актуална към 9:19 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още