Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Китай все пак ще разследва вноса на европейски вина

През миналата година в страната са били внесени 290 млн. литра европейско вино, което съставлява 68% от общия внос на вино

Китайското правителство съобщи, че ще продължи с разследването на дъмпингов внос на европейски вина в страната, въпреки че преди дни Пекин и Брюксел постигнаха споразумение по спора за вноса на китайски соларни панели в Европейския съюз и китайските производители и износители поеха ценови ангажименти, предаде ДПА.
Още по темата

Говорител на китайското търговско министерство посочи, че страната му би искала да види, че проблемът ще намери своето решение „чрез преговори, координация и взаимодействие“.

Експерти видяха връзка между налагането на наказателни мита върху китайските соларни панели, внасяни на единния европейски пазар, и разследването на вноса на вина от ЕС в Китай.

Китай е най-големият вносител на вина от Бордо в света и консумацията само през 2011 г. нарасна повече от два пъти. През миналата година в страната са били внесени 290 млн. литра европейско вино, което съставлява 68% от общия внос на вино.

През последните дни се появяваха информации, че едновременно със споразумението за вноса на китайски слънчеви панели в ЕС Пекин и Брюксел са се договорили да преговарят и за вноса на европейски вина в Китай.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Свят
Финансов анализатор: Може би сме близо до икономическа рецесия