IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътят за сливането на AT&T и DirecTV е разчистен

Федералната комисия по съобщенията на САЩ одобри сделката

09:58 | 25.07.15 г.
Пътят за сливането на AT&T и DirecTV е разчистен

Повече от година след обявяването на сделката за DirecTV, AT&T най-накрая получи одобрението на Федералната комисия по съобщенията за придобиването на компанията, съобщава АП.

Така AT&T се превърна в най-големия традиционен доставчик на телевизия в САЩ, въпреки че потребителите все повече преминават онлайн, отбелязва информационната агенция.

В момента компанията има 26,4 млн. кабелни и сателитни телевизионни абонати – повече от Comcast и Charter, която пък още чака одобрението на правителството да придобие Time Warner Cable.

Доставчиците на телевизия в САЩ започнаха процес на консолидация заради нарастващата конкуренция на онлайн доставчиците на видео услуги и големите разходи.

AT&T обяви, че ще пусне нова телевизия, интернет и мобилни телефонни връзки през следващите седмици.

Сделката за DirecTV беше одобрена от регулаторите, въпреки че друга ключова сделка в сектора – между Comcast и Time Warner Cable беше блокирана. Придобиването на DirecTV от AT&T не предизвиква същите страхове у защитниците на потребителите.

Федералната комисия по комуникациите коментира, че е поставила условия пред сливането. Едно от тях е AT&T да разшири оптичната си мрежа, така че да може да доставя бърз интернет на 12,5 млн. потребители. Според агенцията това изискване ще помогне на конкурентите в сферата на онлайн видеото да достигат до клиентите си.

AT&T също така ще трябва да предложи възможност на потенциалните си потребители с по-ниски доходи достъп до интернет без да е необходимо да купуват телефон и телевизионни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още