IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се готви да се опълчи на HBO и Netflix

Компанията се кани да представи своя собствена видео услуга и разширена новинарска секция

13:37 | 13.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple Inc. възнамерява да активира плана си за нова видео и новинарска платформа, с която подгрява инвеститорите си от месеци, информира Bloomberg. Остава обаче и Холивуд да подпише.

Компанията ще приеме в рамките на свое на събитие 25 март водещи знаменитости и медийни продуценти , за да начертаят заедно плана за съревнование с конкуренти от ранга на Amazon.com Inc. и Netflix Inc.

Apple планира да пусне дългоочакваните стрийминг услуга и пакет от абонаменти за новинарски медии. Тя може да използва събитието в Купертино, Калифорния, за да представи и допълнителни възможности за системата си за разплащания чрез смартфона iPhone - Apple Pay, които да поставят основите за партньорство в сферата на мобилните разплащания с инвестиционната банка Goldman Sachs Group Inc.

Но преди да вдигне завесата, Apple все пак трябва да финализира сделките. Компанията бърза да подсигури филми и сериали, които да предложи на потребителите, заедно с оригиналното си видео съдържание. До консенсус трябва да се стигна преди крайния срок в петък, твърдят запознати със случая източници. Платените телевизии, като HBO, Showtime и Starz, тепърва ще решават дали Apple е екзистенциална заплаха, както се случи с Netflix, или потенциален партньор. А може да се окаже и нещо средно.

От години познавачите на Apple прогнозират, че в обозримото бъдеще автономните автомобилни технологии ще са следващото „голямо нещо“ за създателя на Iphone. Но докато потребителите продължават да чакат, компанията работи по разширяването в сферата на услугите, обещавайки ново удвояване на приходите от следващия си голям източник на растеж. Apple прогнозира, че приходите от продажби в сферата на услугите ще надхвърлят 50 млрд. доалра до 2021 г. За миналата година услугите генерираха 39,7 млрд. долара. Иначе казано – впечатляващ ръст от 33%.

Apple отказва коментар за плановете за предстоящото събитие. 

Какъв е финансовият залог за подобна видео услуга и какво предвижда предложението за новини вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още