IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony влиза на пазара за споделени пътувания

Компанията ще изгражда платформа на базата на изкуствения интелект

09:28 | 20.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Такси в бизнес района на Осака. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Такси в бизнес района на Осака. Снимка: Ройтерс

Японската технологична компания Sony е последният засега и донякъде изненадващ нов играч на пазара на споделени пътувания.

Sony Corp заяви във вторник, че ще е поредната голяма компания, която иска да размести пластовете на японския таксиметров пазар и пазара за споделени пътувания с плановете си за съвместно дружество за разработване на система за споделяне на коли на базата на изкуствен интелект. 

Япония се възприема като потенциално доходоносен пазар, като регулаторите са подложени на натиск да облекчат строгите правила, предава Ройтерс.

Понастоящем на непрофесионалните шофьори се забранява да предлагат таксиметрови услуги заради безопасността, а компаниите за споделено пътуване са ограничени до услуги, които свързват потребителите със съществуващите таксита чрез мобилни платформи.

Sony планира да изгради платформата на база на изкуствения интелект с с Daiwa Motor Transportation и пет други местни таксиметрови компании.

През този месец SoftBank Group Corp и китайската Didi Chuxing заявиха, че ще създадат дружество в Япония през тази година, за да предоставят подобни услуги.

Toyota Motor Corp обяви, че ще придобие дял в таксиметровата услуга JapanTaxi, създадена от най-голямата японска таксиметрова компания Nihon Kotsu.

Новият главен изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи пък се намира в момента в Токио, срещайки се с  регулатори по време на първото си посещение в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още