IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ води с близо 6 пункта разлика пред БСП

Общо пет партии влизат в парламента, сочат резултатите на ЦИК при обработени над 94% протоколи

07:49 | 27.03.17 г. 64
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

ГЕРБ получава 32,55% от гласовете на предсрочните парламентарни избори, сочат данните на ЦИК при обработени 94,33% СИК протоколи в РИК. БСП остава на второ място с 27,02% от вота.

Трети са Обединени патриоти с 9,12%, следвани от ДПС (8,94%) и Воля (4,16%). Така резултатите сочат, че общо пет партии ще имат представители в парламента.

Под прага от 4% за влизане в Народното събрание остават Реформаторски блок – Глас народен (3,02%), Движение Да България (2,99%), ДОСТ (2,95%), Нова Република (2,55%).

Според данните на ЦИК 2,51% от гласувалите са избрали отговора "Не подкрепям никого".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 3 rate down comment 1
data
преди 7 години
1. Според всички запознати с изборите в списъците има поне 1 милн мъртви души 2.Дори без да коригираш списъците активността е доста над средната в Европа 3. Кой има право да гласува го определя законодателството а не ти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 7 години
Само тежка експлозия в аеца ще ги изкара тея от парламента другото е ала бала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 4
Dies Irae
преди 7 години
По последни данни на ЦИК е 53% което си е точно на границата. Отделен е въпроса, че в Българското законодателство доста хора който не би трябвало да имат право на избор се допускат до изборите. Ако се махне избирателната активност от чужбина (всички страни) сме под 50%, като се махнат всички без средно образование и тези който не плащат данъци (пада до 25-30%) като се махнат и държавните служители защото те като представители на властта и пряко зависими от нея не би трябвало да имат право на глас (все едно вие във вашата фирма да проведете избори дали бай Иван стругаря или Пена чистачката да станат изпълнителни директори) то тогава избирателната активност е потресаващо ниска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 7 години
"Българина иска да пипа данъчната система, но нито една партия не показа грам желание за това." - абсолютно си прав , аз примерно искам да ги намалят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 7 години
не знам колко си запознат с легитимността на едни избори , но искам да ти кажа че активността на тези избори беше традиционно много висока като процент от реалните избиратели . Като нищо гони 65 % което е доста висок резултат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
Dies Irae
преди 7 години
По първа точка бих казал, че си в грешка. Българина иска да пипа данъчната система, но нито една партия не показа грам желание за това.Простото доказателство е, че всички обещаха, но никой не застана с детайлен анализ как една или друга програма би се отразила на хората, държавата и всички свързани лица. По 3 точка си абсолютно прав, затова гласоподавателите трябва да са САМО И ЕДИНСТВЕНО данъкоплатците от частния сектор (ЗАЩОТО ТЕ ПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО). всички който не плащат данъци или се изхранват от данъци без право на глас. Тогава картинката щеше да е още по плачевна. 5-10% избирателна активност по 1-2% за партия и да гледаме смях. Сега избирателната активност е от пенсионери, държавни заплатополучатели, изселници и социално слаби (с други думи тези който ядът баницата определят хората който да я разпределят, а тези който я плащат за пореден път са в ъгъла защото няма нито 1 политически субект който те да припознаят или да ги представя).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
KPetkov
преди 7 години
Прав си, но това са изборите. За който и да гласуваш няма никакво значение, или попадаш в лапите на бивш КГБ кадър или в лапите на брюкселските чиновници :) И в двата случая получаваш посредствено управление, но двойни такси :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
data
преди 7 години
Първите две точки изядоха главата на Корни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 4
Ironhorse
преди 7 години
На тези избори се видяха следните неща:1. Българина не иска да се пипа данъчната система2. Има безспорен резултат за про-ЕС и про-НАТО.Само забележете сега Радев какъв лупинг ще направи.На БСП и путинофилите свят ще им се завие.3. ГЕРБ имат като гласоподаватели държавни служители и работници.РЕформа в администрацията и съда с този парламент няма да видим.4. РБ понесе унищожителен шамар за безгръбначието си.Лукарски и Пръмова вече са бита карта.Жалко за Ненечев, но ... той сам избра да играе с тези.5. Радан стана за посмешище. Нито има харизма, нито акъл, да не говорим за опит. За мен той вече е политически труп.6. Марешки е феномен до толкова, доколкото хората искат борба с монополите. Мисля. че в сегашната конфигурация в парламента, на Лукойл ще му припари, защото и патриотите са наточили секирата на Златев.7. Христо Иванов постигна доста приличен резултат от 3% за партия сглобена един месец преди изборите. Според мен той ще оглави така наречените "умни и красиви".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
Dies Irae
преди 7 години
Първо моля поне инвеститор да пише реалните проценти:При избирателна активност 53%Герб-16%БСП-14%И тн.Какво означава това - почти половината гласоподаватели за пореден път са отвратени от предлаганата стока. Тези избори първо, че бяха доста слаби от към напъни на партиите- агитацията беше под всякаква критика (тук там някакви обещания, но тотална липса на план, график, отговорни лица и каквато и да е друга структура в партийните обещания.) Сега който каквото и да си говори простата истина е, че изборите бяха на границата да не са легитимни за пореден път. Чак съм изненадан от толкова висока избирателна активност. Тези избори могат да се определят с едно изречение (Който и да спечели ние губим).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още