IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия е обстрелвала цели в Сирия с крилати ракети

Четири военни кораба, разположени в Каспийско море, са поразили 11 цели на "Ислямска държава", съобщи руският военен министър

18:10 | 07.10.15 г. 45
<p>
	Президентът и военният министър на Русия Владимир Путин (вляво) и Сергей Шойгу (вдясно) се срещнаха днес. Шойгу е информирал Путин за атаката с крилати ракети от Каспийско море.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът и военният министър на Русия Владимир Путин (вляво) и Сергей Шойгу (вдясно) се срещнаха днес. Шойгу е информирал Путин за атаката с крилати ракети от Каспийско море. Снимка: Ройтерс

Русия обяви, че е обстрелвала с ракети цели на „Ислямска държава“ в Сирия, съобщава ВВС.

Поразени са 11 цели на радикалната организация без цивилни жертви, обясни министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Четири руски военни кораба, разположени в Каспийско море, са изстреляли 26 крилати ракети, допълни Шойгу. От началото на въздушната операция в Сирия са поразени 112 цели, информира още той.

Междувременно сирийското правителство обяви, че сухопътните сили на президента Башар Асад са предприели атака под прикритието на руските бойни самолети. Сирийската обсерватория за човешките права съобщава за най-интензивните боеве от месеци насам в провинциите Хама и Идлиб. Сблъсъците последваха вълната от руски въздушни атаки в същите райони.

Това е и първата координирана руско-сирийска кампания по земя и въздух, откакто Москва обяви, че започва въздушната си операция в близкоизточната държава.

Кремъл твърди, че се цели във „всички терористи“ на територията на Сирия, въпреки че противниците на руския президент Владимир Путин изнесоха информация, че повечето от атаките са ударили цивилни в контролирани от опозицията на Башар Асад региони.

Решението на Русия да атакува цели на „Ислямска държава“ в Сирия от кораби, разположени в Каспийско море, представлява нов неочакван обрат на нарастващата намеса на Москва в конфликта в Близкия изток.

Още не е ясно защо са избрани точно такива оръжия, тъй като крилатите ракети трябва да прелетят над територията на Иран и Ирак, за да достигнат до Сирия, отбелязва медията. Те обаче са любимото оръжие на САЩ при операции в чужбина, затова и може да има елемент на демонстрация, че Русия разполага с пълния военен арсенал на всяка друга "суперсила".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 2
skeptika
преди 8 години
гледах клип на тези стрелби....корабите не бяха от "Прелитащи сушата" --нито от сорта Волго / Балт" ..река/море..а си бяха баш Ракетни крайцери / туловища..не знам как са влезли в Касипйско море ..да са стреляли Оманския / Персийския залив - невъзможно...Господ знае откъде са стреляли , но беше здрава "серенада"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 34 rate down comment 7
skeptika
преди 8 години
от Каспийско море --стрелба в Сирия ?!?!или има грешка в подзаглавието.......или става страшно страшно за демокраСтите ,либераСтите и толераСтите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 42 rate down comment 9
крас
преди 8 години
РАШЪНИТЕ ИЗВАДИХА БУХАЛКИ КОИТО С НИЩО НЕ ОСТЪПВАТ НА ТЕЗИ НА САЩ!!СВЕТЪТ НЕ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЧЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ДВЕ МЕЧКИ В ЕДНА БЪРЛОГА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 11
абитуриент
преди 8 години
БАЛШОЙ.......!!!!!......голема работа са.....!!!!!.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още