IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поколението Z - най-голямото предизвикателство за рекламодателите

Тинейджърите са по-склонни да пропускат реклами и да ползват софтуер за блокирането им, в сравнение с по-възрастните

10:03 | 15.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

По-младите потребители вероятно ще са една от най-трудните групи, към които да се насочва реклама, тъй като вниманието им се задържа по-кратко, а и имат по-висока склонност да избягват рекламите, сочи нов доклад, цитиран от CNBC.

Поколението Z, или тези, които сега са на възраст между 16 и 19 години, търси хумористични реклами, предпочита да си сътрудничи с марките и иска да гледат видеа, които са с дължина под 10 секунди според проучването “AdReaction: Engaging Gen X, Y and Z” на Kantar Millward Brown. В рамките му са интервюирани близо 24 хил. души на възраст от 16 до 49 години от 39 страни.

Най-голямо предизвикателство от всичко е фактът, че е те избягват рекламите - 69% от тях го правят, спрямо 50% в глобален мащаб.

За да достигнат до тези потребители, марките трябва да използват по-скоро чувство за хумор, отколкото известни личности, в своите реклами. Поколението Z е три пъти по-вероятно да откликне на забавна реклама, като също така иска музика и добра история в нея.

От гледна точка на блокирането на дигиталните реклами, тези хора са по-склонни да свалят подобен софтуер в САЩ според доклада. Блокирането на реклами става все по-голям проблем за марките, като 309 млн. души ползват услуги за блокиране само в мобилната мрежа според статистики на PageFair от май 2016 г.

Тези тинейджъри е по-вероятно да избягват онлайн рекламите и са по-малко толерантни към тях от по-възрастните поколения, като премахват рекламите три секунди по-рано от Поколението X (хората между 35 и 40 години). 69% от респондентите, представители на Поколението Z, твърдят, че харесват реклами, които могат да пропуснат, в сравнение с 56% от Поколението X.

Докладът предполага, че по-голямата креативност може да помогне за избягването на това.

“Купуването на съдържание, което не може да бъде пропуснато, не е възможност, която се препоръчва”, сочи докладът. Според него всичко това може да доведе до момент, в който повече хора ще започнат да си инсталират софтуер за блокиране на реклами.

Друг важен факт е, че това поколение е силно зависимо от мобилните телефони и познава добре дигиталния свят, тъй като винаги е било част от него. Голямото разнообразие от медийни канали прави по-трудно за марките да стигат до въпросните потребители, а рекламодателите са по-възрастни от Поколението Z, към което трябва да насочват рекламите си, което също е проблем. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още