IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективна система за търговия със злато

Стратегията включва дълги позиции в злато, ако цената му е над 10-месечната пълзяща средна величина, и скъсяване, ако цената е под посочената средна стойност

09:00 | 12.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Ефективна система за търговия със злато

Простите неща са тези, към които трябва да се придържате, когато търгувате на финансовите пазари – това е съвет, даван на инвеститорите не от един и двама велики инвеститори, сред които и гениалният Уорън Бъфет.

В този ред на мисли сега ще ви покажем една проста стратегия за търговия със злато, която може да използвате, като второ мнение, при вземане на инвестиционни решения да инвестирате в благородния метал.

Всъщност в настоящия момент на несигурност все повече инвеститори поглеждат към златото. Отношенията между Русия и САЩ са напрегнати след въздушните удари на САЩ в Сирия, които от Кремъл определиха като „агресия срещу независима страна”.

Предстоят избори във Франция и Германия с доста неизвестни, а политиката на Доналд Тръмп е повече от неясна, както и последствията, до които ще доведе… Когато към това прибавим и близостта на водещите световни борсови индекси до рекордни стойности, златото може да се превърне във все по-предпочитан избор от инвеститорите.

Каква е стратегията?

Стратегията е представена от експерти от Daily Wealth и включва дълги позиции в злато, ако цената му е над 10-месечната му пълзяща средна величина, и скъсяване, ако цената на златото е под посочената средна величина. Звучи просто нали? Да… Значи сме изпълнили изискването за простота.

Тествай тази стратегия без риск от загуба и с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Какъв е бил резултатът от тази система?

Бектестове на системата от 1971 година насам сочат, че тя е носела доход на инвеститорите в размер на 16,8% на година, когато златото е било купувано (цената му е била над 10-месечната му пълзяща средна) и доход от 2,9%, когато е било продавано (цената е била под 10-месечната пълзяща средна).

За сравнение, следване на простата стратегия „купи и дръж” при златото за разглеждания период е донесла средна годишна доходност за инвеститорите в размер на 8%.

Превърни се от „Аматьор в Трейдър” с обученията на Admiral Markets.

Накратко, инвеститорите определено е трябвало да бъдат в злато, когато са имали сигнал за „покупки“.

Обобщени, резултатите от системата изглеждат горе долу така:

Между 2001 и 2012 година системата е давала чести сигнали за „покупка“.

Между 2012 и 2015 година са доминирали сигналите за „продажба“.

През 2016 г. системата е давала сигнали за покупки през първата половина и сигнал за продажба от средата на октомври.

Как изглежда златото към днешна дата и какъв сигнал дава на база на изискванията на системата?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още