IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои факти ще влияят на пазарите днес

Кризисна среща във Volkswagen, Netflix с разочароващи данни, а Фед остава оптимист за икономиката на САЩ

10:20 | 15.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С помощта на специализираното издание Finanzen.net обобщаваме и днес накратко фактите, които ще оказват вероятно най-сериозно влияние на пазарите:

1. Борсите в Азия са на зелено

Азиатските водещи индекси отчитат ръстове. В Токио Nikkei 225 расте с около 1,36 на сто, в Шанхай Shanghai Composite добавя 1,74 на сто към стойността си, а Hang Seng отчита нарастване от 1,97 на сто.

2. Еврото е почти без промяна

Единната европейска валута се котира за 1,1481 долара – почти на непроменено ниво. В сряда вечер след публикуването на Бежовата книга на Фед валутата успя да поскъпне значително.

3. Netflix разочарова трейдърите 

Услугата за онлайн видео Netflix разочарова анализаторите с по-слаб ръст на броя клиенти в САЩ. През третото тримесечие компанията е увеличила броя на абонатите си на родния си пазар с 880 хил. – доста под прогнозата за 1,15 млн.

4. Nike си поставя за цел приходи от 50 млрд. долара.

Американският производител на спортни стоки Nike възнамерява да увеличи приходите си с две трети в рамките на следващите пет години. Компанията си е поставила за цел да увеличи приходите до края на 2020 г. с 63 на сто до 50 млрд. долара (44 млрд. евро).

5. Топ мениджъри на Volkswagen се събират на кризисна среща

В четвъртък новият шеф в компанията Матиас Мюлер ще събере мениджърите си в 12 часа българско време, за да обсъждат последствията от кризата в компанията. 

6. Фед е оптимист за американската икономика

Икономиката на САЩ продължава уверено пътя си към растежа, смята Федералният резерв. Икономическата активност се е повишила леко от средата на август до началото на октомври, показва Фед в т. нар. Бежова книга – доклада си за икономическата активност в редица области.

7. ЕЦБ: Увеличаването на лихвите от ФЕД може да е опасно

Увеличаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв на САЩ (Фед) може да има по-тежки глобални последици в сравнение с миналото, защото икономиката се промени, а централните банки имат малък опит в излизането от средата на нулеви лихвени проценти, твърди вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Витор Констанцио

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още