IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските акции приключиха сесията с ръстове

Трейдърите приветстваха решението на Фед да не променя паричната си политика

11:44 | 22.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Азиатските акции приключиха сесията с ръстове, след като Федералният резерв на САЩ реши да запази паричната си политика и на фона на ръста на цените на суровините, съобщава MarketWatch.

В Хонконг Hang Seng се повиши с 1%, а в Южна Корея Kospi добави също 1% в днешната сесия. В Австралия S&P/ASX 200 отчете ръст от 0,8%, а в Китай Shanghai Composite Index добави 0,7%.

Борсата в Токио е затворена днес заради официален празник.

Федералният резерв на САЩ реши да не променя паричната си политика и очерта доста по-мек вариант за вдигане на лихвите през следващите месеци. Азиатските трейдъри приветстваха новината.

Фед официално понижи и прогнозата си за икономическия растеж на САЩ до 1,8%. Предишната прогноза беше за ръст от 2%.

Анализатори обаче отбелязват, че рискът за азиатските пазари от ръст на лихвите в САЩ не е отминал съвсем. Изглежда, че между членовете на Федералния комитет за отворените пазари има консенсус за увеличение на лихвените нива през декември.

Решението на американската централна банка последва решението на централната банка на Япония, която също не промени основната си лихва по банковите депозити, но обяви, че ще въведе цел на лихвените нива за период от 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още