IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси не намериха единна посока

Йената остана слаба и достигна 112,96 йени за долар

12:13 | 30.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатската търговия приключи смесено в сряда, като акциите на енергийните компании бяха под натиск заради срещата на ОПЕК, съобщава CNBC.

По време на азиатската търговия американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поскъпнаха с около 1,6%. Възстановяването на цените се случи, след като Американският петролен институт обяви спад на резервите в САЩ със 720 хил. барела през седмицата до 25 ноември.

Акциите на австралийската енергийна компания Santos, на Oil Search и на Woodside Petroleum поевтиняха с по над 2%. Fuji Oil записа ръст от 0,4%,а Japan Petroleum изтри 3,2% от стойността на акциите си.

На валутните пазари доларът поскъпна леко спрямо кошница валути въпреки ревизията нагоре в БВП на САЩ през третото тримесечие и въпреки добрите данни за потребителското доверие.

Китайският юан поскъпна спрямо долара и се търгуваше на ниво 6,8858 юана за долар на фона на предишната стойност на затваряне от 6,8933 юана за долар.

Йената остана слаба и достигна 112,96 йени за долар.

В корпоративната сфера акциите на Samsung поскъпнаха с 3,7% до рекордно високо ниво след новините от вторник за потенциалното разделяне на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още