IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия предлага нова данъчна амнистия

Обявилите недекларирани доходи граждани ще платят 50% данъци и ще внесат 25% от общата сума по безлихвена сметка за до 4 години

08:42 | 29.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индийският финансов министър Арун Джайтлей представи план за данъчна амнистия, който да даде възможност недекларирани средства да излязат "на светло", предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Предложената схема предвижда гражданите, които обявят недекларирани до момента доходи, да платят 50 на сто данъци и начисления, както и да внесат 25 на сто от общата сума по безлихвена сметка за период от четири години. Тези, които не декларират доходите си, но бъдат заловени от данъчните власти, ще загубят 85% от сумите, предупредиха властите.

Програмата бе обявена близо месец, след като друга подобна кампания успя да "извади на чисто" недекларирани доходи и активи на стойност 9,5 млрд. долара.

Хиляди хора протестираха в понеделник в цялата страна срещу неочакваното решение на правителството да извади от употреба банкнотите с най-голям номинал, което бе обявено на 8 ноември, информира AFP.

Опозицията призова към „ден на гнева“, но отговорът бе неравномерен и протестните действия засегнаха всекидневния живот само в щатите, управлявани от опозицията.

В Делхи опозиционните партии проведоха отделни демонстрации, след като не успяха да преодолеят политическите си различия и да организират единен протест.

В южния щат Керала, където управлява комунистическата партия, автобусите и автомобилите не се движат, затворени са компании и училища. 

Вижте кадри от протеста в нашата галерия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
SS-23
преди 7 години
Идийците са "гъсти" с руснаците, а пък те - с янките на Тръмп.Правете си сметка какво се тръмпиада се задава по простата схема - "който оцелее - оцелее"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още