IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай си поставя цел за "забележим напредък" в структурните реформи през 2017 г.

Стабилността ше е лайтмотивът на икономическите планове на правителството на страната

18:00 | 17.12.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Стабилността ще бъде лайтмотивът на икономическите планове на правителството на Китай през следващата година, предава ТАСС, позовавайки се на изявление след съвещание на властите в Пекин по темата.

Целта на усилията в икономическата сфера трябва да е постигането на “забележим напредък” в структурните реформи. В приетото след съвещанието постановление се посочва, че лайтмотивът на икономическите мерки през 2017 г. ще е именно “стремежът към напредък при съхраняване на стабилността”.

Съвещанието е особено важно, като се има предвид, че през следващата година ще се състои 19-ият конгрес на Китайската комунистическа партия, на който ще бъде избран състава на Централния комитет.

От макроикономическа гледна точка Китай ще се придържа към “проактивна фискална политика и внимателна валутна политика”, допълва текстът. Валутната политика на Пекин през новата година е окачествена като “внимателна” и “неутрална”, а стремежът е да се постигне по-добро регулиране на ликвидната стабилност.

Постановлението разкрива още, че валутната политика ще трябва да се адаптира към измененията в използването на инструментите на паричната циркулация, като е необходимо да се положат повече усилия за по-плавен икономически преход. От своя страна юанът “ще съхрани базовата си стабилност, като ще има по-голяма гъвкавост на обменния курс”.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
еми така е баце, като взимаме пример от некви пропаддняци на нема и 300 годишен експеримент, така става .... Вземи идеите за науката, познанието ама ценностите им да си ги държат дома ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
"Китай ще наказва разпространяването на социални и развлекателни новини, които рекламират неподходящи ценности и западния начин на живот ."Браво ! А тука трият за нехаресване на хомо ценности !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
наща на 1300 я разтурихме само за 30г. направо сме on the top и държим първенството ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Китай забранява култа към Запада---------------------------------------------Държавното управление по преса, печат, радио, кино и телевизия в Китай се готви да затегне контрола над съдържанието на обществени и развлекателни новини на китайските медии, съобщава агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.Китай ще наказва разпространяването на социални и развлекателни новини, които рекламират неподходящи ценности и западния начин на живот, съобщава националният медиен регулатор.----------------------------------------------------чайниците са джелезни, свалям им шапка, как иначе се запазва държава на 5 бона години и няма да изпростеят като нас, за ужас на Сашови .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още