IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kospi удари рекордно ниво на затваряне за втори пореден ден

Ефектът "Йелън" отшумява и на азиатските борси, но повечето индекси прикючиха сесиите си с ръстове

11:44 | 14.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси приключиха предимно на зелено в петък, след като пазарите отразиха в цените втория ден от показанията на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън, преди да стартира сезонът на отчетите, съобщава CNBC. Днес погледите ще бъдат насочени предимно към финансовите резултати на три големи банки - JP Morgan, Wells Fargo и Citigroup. 

Японският индекс Nikkei 225 отчете ръст от 0,15%.

Южнокорейският бенчмарк Kospi завърши с повишение от 0,15%, търгувайки се над 2410 пункта и отбелязвайки втори пореден ден с рекордно ниво на затваряне.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 също се вдигна с 0,23%.

В Китай пазарите поеха в различни посоки. Индексът Hang Seng в Хонконг приключи с 0,04% нагоре, доближавайки се до двегодишен връх. На континента обаче борсите отчетоха спадове. Индексът Shanghai Composite се понижи с 0,12%, а по-малкият Shenzhen Compositeс 0,382%.

Индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, поевтиня до около 95,743 пункта. Щатската валута обаче поскъпна спрямо йената, търгувайки се за 113,41 йени. Това е над стойността от 113,28 йени в предишната сесия, но все пак е под нивата от 114,07 йени от по-рано тази седмица.

Австралийският долар продължава да поскъпва, след като по-рано се повиши на фона на силните данни за Китай, представени в четвъртък. Австралийският долар последно се търгуваше за около 0,7740 долара, над стойността от 0,76 долара от по-рано тази седмица.

На корпоративния фронт акциите на корейските автомобилни производители бяха на фокус след новините от Yonhap News, че синдикатът към Hyundai гласува за стартирането на потенциална стачка. Резултатите от вота ще станат ясни по-късно днес.

Акциите на Hyundai поскъпнаха с 2,35%, а тези на Kia Motorsс 0,95%.

Тайванските технологични акции се търгуваха с понижения, макар че производителят на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) прогнозира ръст на приходите за третото тримесечие. В същото време доставчикът на оптични лещи Largan Precision отчете спад на нетната печалба за тримесечието, посочват местни медии.

Акциите на TMSC поевтиняха с 0,7%, а на Largan с 3,09%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още