IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето индекси в Азия приключиха на червено след смесена търговия

Пазарите в Япония първоначално реагираха динамично на новината, че централната банка въвежда нова програма за изкупуване на борсово търгувани фондове

10:57 | 18.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето индекси на азиатските фондови пазари приключиха търговията в петък с понижения след смесена търговия, съобщи CNBC.

Пазарите в Япония първоначално реагираха динамично на новината, че централната банка въвежда нова програма за изкупуване на борсово търгувани фондове, и изтриха загубите от сутрешната сесия. След това обаче индексите се върнаха на червена територия, тъй като това не представлява промяна в основата програма за стимули. На пресконференцията по-късно управителят на ЯЦБ Харухико Курода подчерта, че оперативните промени не представляват допълнителни облекчения. 

Японският индекс Nikkei 225 за кратко скочи с 2,7% след изявлението на Японската централна банка, но в крайна сметка приключи сесията с 1,9% надолу.

Акциите на китайските пазари се търгуваха смесено в петък, като основният индекс Shanghai Composite приключи сесията без промяна. Хонконгският Hang Seng се понижи с 0,21%.

По-рано бяха публикувани добри данни за цените на новите жилища през ноември, които растат с 0,9% на годишна база. В Пекин поскъпването възлиза на 7,7%, а в Шанхай – на 13,1%.

Южнокорейският Kospi се понижи с 0,12%, а австралийският измерител ASX 200 записа ръст от 0,09%, след като през почти цялата петъчна сесия беше на червена територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още