IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия намалява бюджетните си разходи с 20 млрд. долара

Миналата година бюджетният дефицит на кралството достигна почти 80 млрд. долара заради срива в цената на петрола

11:20 | 10.01.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Ройтерс</em></p>

снимка: Ройтерс

Саудитска Арабия работи съвместно с PricewaterhouseCoopers (PwC ), за да анулира изплащането на около 20 млрд. долара по различни проекти. Арабското кралство прави това, за да заздрави финансите си, предава Bloomberg, позовавайки се на двама човека, запознати с темата.

Министърът на икономиката и планирането е наел консултантската фирма, за да разгледа правителствени сделки на стойност 69 млрд. долара, като целта е да се съкратят разходите по тях с около една трета, казват източници, пожелали анонимност.

Сред разглежданите са сделки, възложени от министерствата на жилищното строителство, на здравеопазването и на образованието. Ролята на PwC ще включва още консултиране за това как да се намалят разходите за дадени проекти или как те да бъдат приватизирани. 

Най-големият в света петролен износител се стреми да ограничи разходите си, за да успее да ограничи бюджетния си дефицит, който през миналата година достигна почти 80 млрд. долара заради срива в цената на петрола. Кралството създаде звено, което трябва да ограничи правителствените разходи.

През миналата година властите създадоха и Национален офис за управление на проекти, за да контролира капиталовите разходи и за да гарантира ефективното изпълнение на правителствените проекти.

От PwC отказаха да коментират темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 36 rate down comment 0
Toranaga
преди 7 години
скоро и 20% от териториата няма да е част от СА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още