IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция е посрещнала 32% по-малко чужденци през първите девет месеца на годината

Броят на германските и британските туристи е намалял с 36% през септември

20:41 | 28.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Броят на чуждестранните туристи в Турция е намалял с 31,9 % до 20,2 млн. души през първите девет месеца на тази година спрямо същия период на предходната година, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на данни на министерството на туризма.

Броят на чуждестранните туристи в Турция е отбелязал спад от 32,84 процента през септември до 2,86 млн. души.

Септември бе 14-ти пореден месец със спад в броя на чуждите туристи в Турция в резултат на няколко терористични нападения, на осуетения опит за преврат и на напреженията с Русия. Това е пети пореден месец, през който броят на туристите бележи понижение с повече от 30%.

Германските туристи са имали най-голям дял сред чуждите туристи в Турция през септември - 14,8 %, въпреки че броят им е намалял с 36,1 на сто в сравнение със същия месец на 2015 г.

На второ място сред чуждите туристи, посетили Турция през септември, са били британските туристи - 9,2 %, като броят им намалява с 35,5 процента спрямо същия месец на предишната година.

На трето място сред чуждите туристи през септември са били туристите от Грузия - 7,8 %, като броят име е нараснал с 6,3 на сто спрямо същия месец на 2015 г.

Туристите от Русия са намалели с 60 % през септември и са били 7,3 % от общия брой на чуждите туристи на фона на 12,4 на сто през същия месец на миналата година.

Отношенията на Анкара с Москва започнаха да се подобряват от юни след месеци на напрежение след свалянето от турските ВВС на руски самолет на границата със Сирия през ноември 2015 г.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още