IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EК подписва споразуменията за 108 млн. евро за охрана на границите ни

Обсъжда се допълнителна помощ от 52 млн. евро, съобщи Жан-Клод Юнкер

17:58 | 04.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тази седмица се очаква да бъдат подписани грантовите споразумения по отпуснатите 108 млн. евро от ЕС за овладяване на миграционния натиск по границите на България. Това съобщава председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в писмо до министър-председателя Бойко Борисов, информира пресцентърът на Министерския съвет. 

В писмото Юнкер предоставя актуализирана информация за действията на Комисията относно финансовата подкрепа, която България получи на срещата на Европейския съвет на 16 септември в Братислава.

В резултат на интензивната съвместна работа плащанията ще бъдат осигурени без забавяне, включително и доставката на превозни транспортни средства, уточнява в писмото си Юнкер.

„Комисията за оценка в момента разглежда и допълнителната сума от 52 млн. евро европейска помощ. Целта ни е да гарантираме, че ефектът от подкрепата ще бъде почувстван максимално бързо. Разчитам на пълно сътрудничество от страна на България за гарантиране на успешно изпълнение“, пише председателят на Европейската комисия.

„На 6 октомври еврокомисарят по миграцията, вътрешните работи и гражданство Димитрис Аврамопулос ще пристигне в България, за да участва заедно с министър-председателя Борисов в официалния старт на Европейската гранична и брегова охрана“, отбелязва още Жан-Клод Юнкер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още