IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрени са промени по бюджетите на три министерства

Измененията предвиждат по-малко пари за администрация, повече за ангажименти към НАТО и програмата за експортния потенциал

11:50 | 20.10.15 г.
Одобрени са промени по бюджетите на три министерства

Да бъдат извършени промени по бюджетите на три министерства – това реши на днешното си заседание Министерският съвет. Ще бъдат направени вътрешнокомпенсирани промени в бюджетите на министерствата на отбраната, на икономиката и на вътрешните работи, информира пресслужбата на кабинета.

С 6,7 млн. лв. ще бъдат намалени разходите за административно управление и осигуряване на Министерството на отбраната. С тази сума ще се увеличат разходите по бюджетна програма „Членство в НАТО и ЕС и международно сътрудничество”. Средствата са необходими за изплащане към бюджетите на НАТО и към доверителния фонд за поддържането на Афганистанските сили за сигурност.

Вътрешнокомпенсираните промени, които се правят по бюджета на МВР, са свързани с намаляване на капиталовите разходи и пренасочването на освободените средства за обезпечаване на договори за спешни аварийни ремонти на покриви на сгради и обекти, за разплащане на част от дължими такси битови отпадъци, за експертизи и др.

По бюджета на Министерството на икономиката с 1 501 509 лв. се увеличават разходите по бюджетната програма „Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на ЕС“. Средствата са необходими за финансиране на издръжката на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) към дипломатическите представителства на България в чужбина.

Промяната се прави с мотив, че тяхната работа допринася за разширяване на пазарното присъствие, подобряване на условията за достъп до чужди пазари и привличане на чуждестранни инвестиции.

Предвидени са и допълнително общо 201 823 лв. по три други програми - „Облекчаване на регулации“, „Управление на програми и проекти, съфинансирани от ЕС“ и „Защита на потребителите“. За промените по бюджета на министерството се използват реализирани икономии за администрация и по други политики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още