IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За ратификация е предложена гаранция заради програмата за саниране

Гаранцията е предоставена във връзка с договор за кредит до 100 млн. евро за ББР

12:50 | 12.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира гаранция, платима при първо поискване, предоставена от България (гарант), в полза на Кредитанщалт фюр Видерауфбау (КФВ).

Това се прави във връзка с договор за кредит в размер до 100 млн. евро, сключен между КФВ и Българската банка за развитие (ББР) на 16 август 2016 г. 

Ратифицирането на гаранцията във връзка с договора за кредит между КФВ и ББР е предварително условие за усвояване на средствата от заема, информира пресцентърът на Министерския съвет.

Гаранцията е сключена във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Необходимият финансов ресурс за финансиране на мерките за енергийна ефективност се осигурява от ББР чрез заеми от водещи международни финансови институции.

Възможността за издаване на гаранцията е регламентирана в Закона за държавния бюджет за 2016 г. и с издаването й гарантът неотменимо и безусловно гарантира на КФВ надлежното изпълнение на всички финансови задължения на кредитополучателя по заемното споразумение между КФВ и ББР, се уточнява в съобщението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Momchil_Matev
преди 7 години
KwV след одисеята с БДЖ е чудно как въобще все още искат да работят с България...Още един важен въпрос е как ББР ще връща взетият "заемен ресурс", който се отпуска безвъзмездно и безплатно за гражданите?ББР дължи не само главници, а и лихви. Откъде ще дойдат тези пари, след като всичко е безплатно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още